DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


donderdag 22 september 2016

Vacance à la campagne


 
Dat bloggen, ik weet niet wat het is. Het lijkt wel of de rek er een beetje uit is. Inmiddels blog ik al een aantal jaren, vanaf 2012 om precies te zijn.
In het begin plaatste ik bijna iedere week wel een blogpost. Later werd dat steeds minder en dit jaar is het nog maar heel weinig.
Volgens mij ben ik niet de enige, het lijkt wel trend. Veel van mijn favoriete blogs zijn inmiddels gestopt of posten steeds minder. Dat maakt het ook minder leuk om te bloggen.

Maar ik laat het er nog niet bij zitten. Hier een nieuwe blogpost.
 
 
Afgelopen zomer, vlak voor de bruiloft, zijn mijn man en ik op vakantie geweest in Bourgondië. Heerlijk was het daar. Rustige, landelijk, vredig, mooi en zo echt helemaal ‘Frans’. Nogal logisch, zul je denken,  het ligt in Frankrijk. Toch, het maakt verschil. Er zijn van die plekken die zo toeristisch zijn dat het er zomers bijna een Nederlandse (of Engelse) enclave lijkt en waar alles lijkt te draaien om het vermaak en de commercie. Zo jammer.

Wij houden ervan om ons te begeven onder de gewone Fransen en ons stokbrood te kopen bij de plaatselijke boulangerie en onze boodschappen op de markt of bij zo’n piepkleine supermarché te doen.

Er zijn mensen die zeggen dat Frankrijk best leuk is, maar dat het zo jammer is dat er Fransen wonen. Misschien hebben zij alleen te maken gehad met Fransen die de lompe Nederlandse toeristen zo spuugzat zijn, dat ze er geen zin meer in hebben om beleefd te zijn. Want zeg nou zelf, zijn wij Nederlanders altijd zo’n vriendelijk volk?

In ieder geval, de Bourgondiërs zijn, voor zover wij het hebben kunnen beoordelen, aardige mensen.
En  weet je, in Bourgondië stikt het ook van de brocante marktjes. Van die gezellig, kleine marktjes op het dorpsplein of op het veldje achter de kerk. Marktjes waar je nog heel mooie Franse spulletjes kunt kopen voor echt heel weinig. Op deze foto’s laat ik de inkoop zien van één brocante-rondje. 


 
En geloof het of niet, alles zo rond de € 5,-- per stuk, soms iets meer, soms iets minder maar nooit boven de € 10,--.
 


 
En nu volgend jaar niet allemaal naar Bourgondië rijden natuurlijk ;-)

De volgende blogpost zal ik laten zien waar we zaten.
 
 
 
 

16 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's heb je gemaakt, lekker zo''n vakantieverhaal. En wat dat blogger betreft, ik doe dat inmiddels ook al jaren, elke week. Juist elke week, omdat lezers afhaken als de regelmaat eruit is. Dat heb ik eens gelezen als tip en ik geloof werkelijk dat het zo is. Probeer het uit en ga weer elke week schrijven, ik hoop dat ik je kan motvieren 😆

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's heb je gemaakt, lekker zo''n vakantieverhaal. En wat dat blogger betreft, ik doe dat inmiddels ook al jaren, elke week. Juist elke week, omdat lezers afhaken als de regelmaat eruit is. Dat heb ik eens gelezen als tip en ik geloof werkelijk dat het zo is. Probeer het uit en ga weer elke week schrijven, ik hoop dat ik je kan motvieren 😆

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frankrijk is heerlijk, maar je moet uit de toeristische gebieden wegblijven. Zo was de Dordogne voor ons een afknapper: het leek wel of je in Engeland of Nederland terecht was gekomen. Nee, geef mij maar de rustige Franse streken. Bourgogne is inderdaad heel mooi en heel Frans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig dat je er nog bent! En wat heb je leuke spulletjes gescoord. Wat een rust en een ruimte daar, ik hou er ook erg van om geen Nederlanders tegen te komen en op rustige plaatsen te zijn. ik kan je Zweden aanraden, de Nederlanders die ik daar zag kon ik op 1 hand tellen. :-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je mooie spullen gekocht en alles zo goedkoop....
  Ik ga nooit naar Frankrijk op vakantie maar als ik de blogposten over de vakanties en de brocante marktjes lees begint het toch wel te kriebelen!
  Wie weet ooit!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je houdt Wunderschöne foto's die je ons gebracht uit de Bourgogne, was ik afgelopen zomer voor twee dagen. Ten aanzien van bloggen: het moet leuk zijn en niet "Streß" of moet er achter staan. Ik ben er zeker van dat het weer zo snel hier actief zal zijn als de val, hij andd winter komen. Wedden? Deed het prima, ondanks mijn vreemde taal ;-) Knuffel, Meisje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW wat een gave vondsten :) Ik begrijp je helemaal hoor, soms is het net even zoeken naar de juiste en meest authentieke Franse dorpjes of gebieden. Maar, dan heb je ook wat! Het huis ziet er ook al zo fantastisch uit, wat een droomplaatje. Hier kun je met veel plezier op terug kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bourgondië hebben wij ook als rustig ervaren, gewoon lekker tussen de Fransen. Het lijkt wel of de dorpen er een beetje leeglopen, men trekt naar de stad. Wij moesten 8 km rijden om ´s morgens naar de bakker te gaan. Maar het blijft leuk. Je brocante vondsten zijn ook super leuk en nog lekker goedkoop gevonden.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja het is rustig in blogland, volg je wel op Instagram ;) ha (brocantewebshop) maar dat is toch anders. Bloggen vind ik persoonlijker, ha misschien raar.......
  Mooie vondsten heb je gevonden, maar dat ik van La France houd wist je vast al van me ;)

  Fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk weer een blogbericht, ja het wordt inderdaad wat minder maar het blijft geweldig. Instagram is veel vluchtiger en ik mis zelf de verhalen, dus ik hoop toch wel op blogberichtjes, Zo mooi, en veel persoonlijker. Groetjes en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie genietpost. En lekker blijven bloggen hoor, ik vind het heerlijk om af en toe een rondje te doen en bij te lezen, toch heel anders dan Insta!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben sinds kort ook weer begonnen met bloggen, na 2 maanden.
  Inderdaad, de klad kan erin komen, maar het blijft toch wel leuk,vandaar! En het hoeft ook niet zo vaak...
  Leuk dat jij ook weer te vinden bent hier, ik geniet altijd van je verhaaaltjes en foto's !

  Groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat er toch nog mensen zijn die iets op een blog zetten: ik vind het zelf leuker omdat je er meer op kwijt kunt wb foto's en tekst.
  Het zou toch jammer zijn als het helemaal weg zo zijn!
  En die foto's van Bourgondie...daar kan ik heerlijk van genieten omdat wij er deze zomer ook nog waren!
  Een mooi stukje Frankrijk!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hello there! Extremely good article! I'm a usual visitor to your blog. Keep up the fantastic work.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind je blog superleuk !
  Dank je wel dat je nieuws blijft plaatsen.
  Ik geniet er erg van.

  BeantwoordenVerwijderen